COACHING

Terug naar HOME                                 Zwangerschapsbegeleiding                     (Sport)Voedingsbegeleiding                                Personal Trainingen

Ik (Sione Jongstra) ben begonnen met het coachen van mensen, omdat ik mensen graag enthousiast, maar op een verantwoorde manier zie (beginnen met) sporten. Door mijn triathloncarière heen en ook als initiatiefneemster van de Vrouwentriathlon Nederland, kom ik veel in contact met mensen die weinig of niet sporten. Door mijn enthousiasme weet ik veel mensen in beweging te brengen.

Daarnaast wil ik graag mensen op een verantwoorde manier helpen hun doelen te bereiken. Want helaas zijn mensen vaak zo enthousiast dat ze meteen een half uur gaan hardlopen op hun afgetrapte gympies. Dit met alle gevolgen van dien. Triatleten zijn vaak uren- en kilometervreters die eerder afgeremd dan gestimuleerd moeten worden. Zelf ben ik ook meerdere malen in de fout gegaan. Door mijn jarenlange ervaring wil ik mensen graag behoeden voor deze en soortgelijke fouten, zodat ze met regelmaat en plezier kunnen sporten. Blessures zijn niet altijd te voorkomen, maar met inachtneming van enkele voorzorgsmaatregelen zeker te beperken.

Het succes van de atle(e)t(e) hangt af van zijn/haar vertrouwen in zichzelf. Als je in jezelf gelooft, kun je heel ver komen, ongeacht leeftijd of geslacht. Daarnaast is geduld een schone zaak. Veel sporters willen te snel, wat vaak allerlei blessures tot gevolg heeft. Een goede opbouw, regelmaat en continuïteit zijn twee sleutelwoorden tot succes.

Mijn coaching is bedoeld voor iedereen (jong en oud), zolang er maar inzet en motivatie is. Het is zowel voor mensen die maar één discipline (zwemmen of fietsen of lopen) willen beoefenen of verbeteren of alle drie. Ik werk met schema’s op maat, omdat geen individu hetzelfde mbt ervaring, thuis- en werksituatie, etc. Daarnaast gaat mijn coaching verder dan het schrijven van zwem-, fiets, en/of looptrainingen en vergeet ik o.a. ook niet de mentale- en voedingsaspecten.

COACHING

PAKKETTEN

*bij afname van jaarpakket ** 1 bij half jaar pakket

Prijzen zijn geldig tm 31 december 2024. 

Alle nieuwe atleten starten met een intake-gesprek (60 min). Dit gesprek kost 50 euro. Bij afname van een premium jaarpakket wordt de intake gecrediteerd.

Opzegtermijn 2 maanden. Na eerste half jaar mogelijkheid omzetting naar maandelijkse verlenging met in achtneming van het opzegtermijn. Bij geen opzegging wordt het huidige pakket met dezelfde periode verlengd.

Extra optie: personal trainingen  (prijs 60 euro incl btw per uur minus eventuele pakket kortingen).

Heb je interesse in één van de bovenstaande pakketten? Mail me dan op het info(apestaartje)siosport.nl.

Werkwijze

Na ontvangst van jouw e-mail waarin je interesse hebt getoond voor mijn coaching, neem ik contact met je op voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de door mij vooraf gestuurde intake-formulier. We bekijken wat precies jouw doelen en verwachtingen zijn en of het klikt. Als je na dit gesprek nog steeds enthousiast bent, bespreken we welk pakket het beste bij jou past en maken we een plan om jouw doelen te realiseren.

Jij geeft aan hoeveel tijd je per week aan trainen wilt en kunt besteden . Het is erg belangrijk om met andere dingen in je leven (werk of studie/familie/overige hobby’s en verplichtingen) een balans te vinden. De geest en het lichaam zijn nauw verbonden, dus een stressvolle week op werk of studie moet niet nog eens getriggerd worden door een zware trainingsweek. Daarnaast is een prettige samenwerking met de coach ook erg belangrijk. Je moet een klik hebben en dingen kunnen en willen vertellen.

Je ontvangt jouw schema’s per 3-4 weken in Trainingpeaks (bij premium is dit vaak per week). Dit is een online logboek. Ik zet hier de schema’s in en jij jouw trainingen. Met veel hartslagmeters kan je een koppeling maken en kan je jouw trainingen automatisch inlezen. Verder verwacht ik terugkoppelingen van bepaalde trainingen. De gevraagde terugkoppeling zal in aanvang intensiever zijn, daar ik als coach, jou, de atleet, nog moeten leren kennen.

en_USEnglish