TRAININGSWEEK MALLORCA TRIATLETEN/FIETSERS M/V MEI 2021 (GEANNULEERD IVM COVID-19)

Helaas heb ik de week ivm Covid-19 en het daarbij behorende reisverbod tot half mei 2021 moeten annuleren. Hopelijk kan de week in 2022 plaatsvinden. 

Trainingsweek 9 tm 16 mei 2021 voor triatleten/fietsers m/v op Mallorca

De laatste puntjes op de i voor het triathlonseizoen 2021 of gewoon een lekkere fietsweek: daar is deze week perfect voor. Van zondag 9 tm zondag 16 mei 2021 organiseert Sione Jongstra van Siosport een week voor wielrenners/triatleten  op Mallorca.

Het accent in deze trainingsweek ligt op fietsen, maar voor de triatleten worden er ook zwem- en looptrainingen aangeboden. Daarnaast heb je ook de  mogelijkheid om je eigen trainingsschema te hanteren. Ook is het op de meeste dagen mogelijk om aan te sluiten bij groepsritten.

Programma Trainingsweek

9 mei Vlucht en aankomst. ‘s Avonds bespreking van het programma. Indien mogelijk middag zwemmen.
10 mei Fietsen circa 2,5 uur duur & einde middag looptechniek en eventueel aansluitend loop naar keuze
11 mei Zwemmen ochtend & Fietsen circa 4 uren
12 mei Kracht heuvel op & duurloop/trail
13 mei 1,5 uur losfietsen of rustdag
14 mei Lange rit 5-6 uren
15 mei Fietsen 3 uren aansluitend lopen & zwemmen in zee/zwembad
16 mei Reisdag

*Trainingen zijn onder voorbehoud en kunnen in overleg om diverse redenen worden gewijzigd/gewisseld.

Overig

Op verzoek kan ik ook iets vertellen over triathlon/fiets gerelateerde onderwerpen zoals voeding, periodisering etc.

Je verblijft in Sporthotel Villaconcha in Port de Pollença. De twee persoonsappartementen bestaan uit een kamer inclusief compleet ingerichte keuken en een aparte slaapkamer. De eenpersoons-studios hebben dezelfde faciliteiten maar dan in één ruimte. Tevens is het mogelijk om als gezin in een twee persoonsappartement te verblijven. In de woonkamer staat een comfortabele slaapbank. Kinderen zijn dan als 3e en 4e persoon een stuk goedkoper. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.

Kosten
De kosten voor deze trainingsweek zijn 799 euro per persoon op basis van 2 personen per appartement. Voor 1-persoonsgebruik van een studio is dat 949 euro.  Het is mogelijk je individueel op te geven voor 2-persoonsgebruik. Je krijgt dan, indien mogelijk, een kamergenoot/kamergenote toegewezen.

Inbegrepen is:

 • 2-persoonsappartement met complete uitgeruste keuken inclusief koelkast, een badkamer met douche (sommigen ook bad) en föhn, TV, airconditioning, telefoon en kluisje
 • alle trainingen o.l.v. tienvoudig nationaal triathlonkampioene Sione Jongstra
 • gebruik van fitnessruimte
 • 7 overnachtingen op basis van half pension (ontbijt en diner in buffetvorm)
 • gebruik van een Leisure pool met ligstoelen
 • transfer van en naar de luchthaven op Mallorca (eigen fiets retour 35 euro extra)
 • Siosport badmuts

Niet inbegrepen in de prijs is:

 • retourvlucht naar Mallorca (wel mogelijkheid om dit erbij te boeken)
 • lunch en andere versnaperingen
 • reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fiets.  Je kan je eigen fiets mee nemen of ervoor kiezen een racefiets te huren. Carbonfiets 140 euro of aluminiumfiets 105 euro (maandag tm zaterdag)

Corona

In overleg met de verschillende partijen is Siosport tot mooie COVID-19 annuleringsvoorwaarden gekomen. Bij annulering vanwege vernieuwde maatregelen ivm het COVID-19 virus, krijg je de reissom en fietshuur minus 25 euro administratiekosten retour. Deze annuleringsvoorwaarden zijn alleen geldig tot vertrekdatum. De vlucht zit niet in de standaard reissom en kan dus bij annulering niet bij Siosport verhaald worden.

De week gaat door bij minimaal 10 deelnemers.